Despre parchet

despre parchetEvolutia tot mai acuta a stilului in domeniul amenajarilor interioare a presupus si presupune o lupta acerba pe piata diferitelor segmente care alcatuiesc denumirea generica de amenajari interioare, un veritabil razboi ducandu-se pe partea care presupune tipurile de amenajare ale pardoselilior, acesta fiind de fapt motivul pentru care vom scrie cateva consideratii despre parchet.

Intorcandu-ne in timp, la momentul aparitiei parchetului vom vedea ca acesta a fost folosit inca de la mijlocul secolului XVI, fiind un privilegiu rezervat doar caselor nobiliare si curtilor domnesti franceze marturie fiind in acest sens pardoselile aflate la Palatul de la Versailles. Desi evolutia umanitatii a avut un trend ascendent, parchetul este tipul de amenajare al pardoselii care a ramas neschimbat vreme de secole, fiind liantul care aduce nobletea si naturaletea in fiecare camin.

Treptat, gratie tehnologiilor aparute s-a reusit gasirea unor noi formule de materiale care combinate cu nuante si tonuri de culori aduc astazi o oferta imbatabila pe piata de profil. Evident anul de glorie, cel putin pentru Romania a ramas 2008 cand au fost comercializate aproximativ 18 milioane de metri patrati, un record absolut care a fost posibil popularitatii parchetului laminat si stratificat.

Avantajele sunt multiple in comparatie cu alte tipuri de amenajare a pardoselilor (gresie, sapa, beton elicopterizat ) parchetul detasandu-se clar datorita in primul rand pretului, dar si elegantei si caldurii emanate in fiecare incapere sau usurintei cu care acesta poate fi montat-demontat sau intretinerii deosebit de facile pentru orice persoana.

Venirea primaverii inseamna in fiecare an startul in ceea ce priveste cererea de parchet atat pentru folosinta casnica cat si din partea companiilor de constructii care intra intr-o noua faza pe drumul catre finalizrea proiectelor. Cand discutam insa despre locul din care achizitionam parchet ca si parere personala, preferinta clara este catre o companie care se ocupa strict cu vanzarea parchetului si nu un furnizor de la vre-un mega-super-market pentru ca acesta imi poate oferi pe langa produs de calitate si informatie necesara montajului sau transport.