Parchet in bucatarie

parchet in bucatarieS-a inradacinat ideea potrivit careia in baie si bucatarie ar fi mai util sa amenajam pardoseala cu gresie pentru ca, chipurile, ar fi mai usor de intretinut. Nu luam in considerare ca industria parchetului a evoluat, acum existand la diverse companii, parchet cu capacitati tehnice si estetice in acelasi timp mult imbunatatite, solutii pretabile si atunci cand vine vorba despre parchet in bucatarie.

Nu contest calitatile gresiei, dar parca prea mult s-a mizat pe alegerea acestei variante in ultimii anii, transformand bucataria, un loc in care sa recunoastem majoritatea celor dintre noi petrecem cam cea mai mare parte a timpului atunci cand ne aflam acasa, si nu neaparat pentru a gati, in spatii care mie unul imi face mai degraba impresia ca intru intr-o sala de operatie sau incapere a vreunui abator.

Abordand problema si din perspectiva asa zisei intretineri lesne, la un calcul facut de curiozitate, veti observa cu usurinta ca solutiile necesare intretinerii gresiei sunt sensibil egale, daca nu mai mari ca si pret cu cele necesare intretinerii parchetului. Ca sa nu mai spun despre duritatea materialului, unde parchetul de 8 mm, cel care se monteaza in baie si bucatarie, este comparabila cu cea a gresiei din simplul motiv ca producatorii s-au gandit si la micile accidente care se pot ivii intr-o bucatarie (mai scapi un cutit, o cratita sau o cana pe jos) tratand stratul superior cu solutii speciale.

Un alt punct de vedere il reprezinta faptul ca fiecare avem copii si pe langa proverbiala „cumintenie ” a acestora, prezenta acestora mai tot timpul pe langa parinti, implicit in bucatarie dupa cum spuneam mai sus, atrage dupa sine gasirea a tot felul de jocuri pe gresie care (si nu va spun ceva  nou) este tot timpul rece. Ce inseamna asta? O probabilitate crescuta de imbolnavire a celor mici, nopti nedormite, plimbari pe la doctor si toata corvoada de efecte neplacute in care este implicata toata familia.

Inca nu v-am convins? Sa zicem ca intr-o buna zi v-ati plictisit de cum arata bucataria si vreti sa va schimbati interiorul: ati vazut vreodata cat praf si cata munca este necesara pentru inlocuirea gresiei? Ca sa nu mai spun de galagia, deranjul vecinilor si nu in ultimul rand banutii pe care trebuie sa ii platiti pentru un asa efort. Si credeti-ma pe cuvant, orice meserias o sa stie sa va taxeze pentru asta!