De ce e important un parchet de calitate

wood stain oakAcasă e locul unde petrecem timpul liber, alături de cei dragi, unde ne relaxăm și ne încărcăm bateriile. Culorile, mobila, curățenia și modul cum sunt aranjate lucrurile în casă, ne ajută să ne simțim mai confortabil. La fel de important ca toate astea e însă și parchetul. Dacă mobila, electrocasnicele și alte obiecte decorative pot fi schimbate relativ ușor și într-un timp scurt, parchetul necesită un efort considerabil pentru a fi schimbat. De aceea e important să faci alegerea corectă de la bun început, să alegi un produs calitativ, durabil, care să aducă valoare casei tale.

În ultima vreme se discută mult dacă mai merită să îți pui un parchet de lemn, dacă e destul de rezistent sau cât e de ușor de întreținut. Parchetul de lemn e însă o alegere foarte bună, care nu doar că dă un aspect cald casei tale, dar are mult mai multe avantaje.

Pentru început, parchetul de lemn are un raport bun preț-calitate. Contrar la ceea ce spun unii, el este ușor de întreținut și prietenos cu mediul. Este important însă tipul de parchet pe care îl alegi, calitatea sa și traficul pentru care este potrivit. El trebuie să reziste la mișcări precum mutat de mobilă, joaca celor mici și chiar umiditate.

De exemplu, parchetul din lemn laminat este perfect în toate aceste cazuri. El este durabil, rezistent, ușor de curățat. În plus, anumite tipuri sunt și silențioase, absorbind parcă zgomotul. Astfel, nu mai trebuie să îți faci griji dacă pleci sau vii acasă într-un moment în care cei dragi dorm. Poți și să lași copii să se joace în voie, fără teamă că mașinuțele lor vor lăsa urme iremediabile.

Culorile acestui tip de parchet sunt și ele diverse, permițând o asortare cu culoarea pereților și dând impresia de spațiu și luminozitate – aspecte pe care ni le dorim cu toții în casele noastre.