Sfaturi pentru intretinere parchet laminat

curatare parchetEste fara indoiala o traditie ca pe langa curatenia care se face in orice incapere zilnic, sa se faca de doua ori pe ani o curatenie generala, primavara si toamna, de mai mare notorietate si importanta fiind cea de dinainte de sarbatorile pascale, si uitandu-ne la data din calendar am decis astazi sa va dam cateva sfaturi pentru intretinere parchet laminat.

Creand acea legatura a omului cu natura, parchetul laminat s-a impus in ultimii anii fulminant in amenajarile interioare nu doar din Romania, fiind probabil cea mai usoara, ieftina si estetica metoda de a avea o pardoseala moderna, stabila si eleganta.

Fiind usor adaptabila la orice incapere, indiferent de traficul din respectiva incapere ori mediul uscat sau umed, exista metode care difera in functie de mai multi factori, de intretinere pentru o prelungire cat mai mare a duratei de viata.

Avand din fabricatie straturile superioare tratate chimic si foarte rezistente, parchetul laminat nu necesita lacuire sau cerare in comparatie cu parchetul clasic din lemn masiv.

Pe langa acestea, parchetul laminat prezinta cateva alte avantaje inca din faza de fabricatie:

  • Nu se decoloreaza
  • Este extrem de usor de intretinut
  • Este usor de montat
  • Este mai rezistent la zgarieturi decat lemnul sau vinilinul
  • Este la moda si este rezistent la pete
  • Este disponibil intr-o gama variata de modele

 

Nici un alt tip de parchet nu este mai usor de intretinut decat cel laminat. Produsele de curatire recomandate, dar si produse preparate acasa sunt: otet, alcool sanitar si apa- in cantitati egale. 1/3 otet alb, 1/3 alcool sanitar si 1/3 apa si 3 capace detergent de vase.
Detergentii abrazivi pot zgaria sau deteriora suprafata parchetului laminat. Nu folositi niciodata ceara si nu aplicati lacuri pe parchetul laminat.

Uneori parchetul poate sa fie mai murdar decat de obicei. Poate fi patat cu ulei, vopsea sau marker permanent. Pentru a scapa de aceste pete foloseste alcool ce contine acetona si sterge petele.

Daca ai pe parchet pete de vin, sos de rosii sau sange, incearca sa le cureti cu apa calda mai intai. Daca nu ies, foloseste putin detergent de spalat geamurile. Nu uita sa stergi apa dupa ce ai terminat, apa poate sa distruga emailul parchetului.

Parchetul laminat ofera un design unic, simplitate la montare si intretinere usoara. Desi nu este indestructibil, este rezistent la trafic intens. Poate imita orice material de parchet si este disponibil intr-o multitudine de modele si culori. Pretul avantajos il face foarte cautat.